Pressemeddelelse "stormøde"

Pressemeddelelse:

 

Stormøde om nedskæringer i hjælpen til psykisk syge i Kalundborg kommune

 

Kalundborg kommune har fyret 15 medarbejdere og nedlagt yderligere fire stillinger fra arbejdet med psykisk syge. Det får uoverskuelige konsekvenser for psykisk syge og deres familier og det lægger et urimeligt pres på familier og frivillige.

 

På mødet diskuterer vi konsekvenserne af nedskæringerne og kræver svar fra forvaltning og politikere: Hvad vil de gøre for at sikre hjælpen til psykisk syge i fremtiden? Vil politikerne trække besparelsen tilbage?

 

På mødet vil der være oplæg og debat, og vi håber politikere og forvaltning vil stille op og svare på spørgsmål. Alle er velkomne.

 

Formand for Bedre Psykiatri Kalundborg siger:

”Stop jagten på de svageste i samfundet. Når i skærer i hjælpen til de psykisk syge, ender ansvaret hos de pårørende. De har det hårdt nok i forvejen – det sidste de har brug for er at skulle overtage kommunens arbejde. Støt i stedet op om de pårørende, de frivillige og de gode medarbejdere i kommunen. De kæmper alle sammen en heltemodig kamp for at give de psykisk syge og deres pårørende et godt liv”.

 

 

 

                                                     

Praktisk information:

Tidspunkt: 20. marts. 2018. programmet starter kl. 18:30 og slutter kl. 21:00.  Dørene åbner kl. 18:00.

 

Gratis adgang. Drikkevarer kan købes

 

Sted:Kalundborghallerne  J. Hagemann Pedersens Alle 11 4400 Kalundborg mødelokale 4 indgang D ved det gamle torv.

 

Presse: Kontakt Bjarne Rose, Bedre Psykiatri Kalundborg. Telefon: 50469846,

mail: bedrepsykiatrikalundborg@jubii.dk

Underskrift indsamling

Vær med til at stoppe nedskæringerne i social psykiatrien og misbrugscenter Kalundborg.

kopier nedenstående link:

https://www.skrivunder.net/stop_nedskaring_i_social_psykiatri_og_misbrugscenter_kalundborg

Vi gør som vi lovede politikerne i Kalundborg i 2017 vi holder øje med dem, nu indkalder vi til stormøde på baggrund af de 15 fyringer i socialpsykiatrien og misbrug

Bedre psykiatri Kalundborg hører under Landsforeningen for pårørende til psykisk syge Bedre psykiatri.

Bedre psykiatri Kalundborg

Bedre psykiatri Kalundborg er en lokalafdeling under landsforeningen Bedre psykiatri - foreningen for pårørende til psykisk syge.

Vi kæmper for at bedre forholdene for de pårørende, åbenheden om psykisk sygdom samt inklusion i hverdagen.

Kalundborg afdelingen er en lille, men meget aktiv afdeling som bruger de sociale medier optimalt.

Nedenfor kan du se, hvad der er sket på det seneste, og hvad der er på vej.

torsdag den 22/3-18 valgte Kalundborg kommune at fyre 19 personer i misbrugs og socialpsykiatrien, vores formand forudser at dette bliver noget der rammer de pårørende nu.

Læs artiklerne på følgende link:

https://www.tveast.dk/artikel/fyringer-i-kalundborg-paaroerende-kommer-til-traekke-laesset

https://www.tveast.dk/artikel/kommunaldirektoer-om-nedskaeringer-det-er-vores-opgave-overholde-budgettet

Mandag morgen mellem KL.7 og 8 vil man på p4 Sjælland kunne hører, Vores formand og datterstå frem med vores kritik af psykiatri sygehuset i Slagelse, der er lagt op til en hel dag i psykiatriens tegn og mangel på hjælp!

 

https://www.dr.dk/radio/p4sjaelland

vi fortsætter kritikken mod psykiatrisygehuset i Slagelse

Formands kritik af psykiatri sygehuset i Slagelse.

Fra velfærd til farvelfærd.

 

Den 11/8-2017 blev min datter Belinda indlagt på psyk Slagelse grundet spise stop. Dette spise stop holdte fra d. 4/8-17 frem til d. 4/10-17. Kun takket være en medpatient, kom hun i gang med at spise efter 60 dage. Herefter begyndte hendes skizofreni at eskalere. Samtidig med det, får vi beskeden om, at hun er medicin resistent.

 

Herefter kører 3 måneder med en skizofreni der sejler, uden mulighed for hjælp, andet end af den medicin hun nu engang får for tredjegang og som hun ikke kan tåle, grundet nedbrydelse af de hvide blodlegemer. Det skal desuden gå meget langsomt i optrapning.

I dag har vi 4 februar 2018. Siden 5 januar er Belinda igen i spisestop og alt man vælger at gøre er, at prøve at tvinge hende med proteindrik.

 

Men hvor er den kognitive hjælp henne? Ingen psykologhjælp, selv om det er lovet.

Der skulle starte ny psykolog på afd. 1 januar, som skulle kobles på Belinda med det samme. Dette er stadig ikke sket. Den sidste måned er der krævet, at få hende overført til Roskilde i henhold til frit sygehus valg, også her kan vi ikke få noget konkret ud af det. Allerede på et møde med sygehus ledelsen i november, efter en klage over afdelingen, blev de bedt om at få hende til anden afd., men intet sker.

I de snart 6 mdr. hun har vært indlagt, er der kun set tilbagegang. Hun har et utal af stranguleringer bag sig de seneste måneder. Sidste forsøg fandt sted så sent som mandag 29/1. Vi har henvendt os til politikere, ledelse samt sendt klager, men alt preller af.

 

Nu har vi i snart 6 mdr. været vidne til personale mangel. Det personale der er ansat, kører alle i forskellige retninger. Vi oplever en datter der opgiver mere og mere for hver dag der går. Hun er selvmordstruet og derfor tvangs tilbage holdt ( dette er fuldt forståeligt som noget af det eneste) Enkelte personaler kan se det rigtige i at pårørende er en ressource og ikke et problem, endelig efter knap 6 mdrs. indlæggelse begynder en del af personalet at spørge til hvor hjælpen bliver af.

 

Jeg forstår til fulde sygeplejerskerne i Holbæk siger stop som de gør, men det er desværre ikke det eneste sted  i regionen den er gal. Dette er beviset på, at den måde der i dag drives sygehuse på ikke holder. Slagelse psykiatri sygehus vinder priser for fin arkitektur, desværre dumper de i behandlingen af patienter, for den behandling min datter udsættes for er ikke enkeltstående. Patienterne indgiver skriftlige klager til personalet, grundet mangel på omsorg og forståelse. Nu må alle disse nedskæringer stoppe og al den Excel arks behandling, for det hjælper ikke de syge. Jeg og min familie ønsker ikke, at Belinda er den næste der ikke kommer ud derfra i live.

 

Så Nu hvor regionsvalget er overstået og det nye regions råd er hoppet i arbejdstøjet, er det på tide, at I som politikere begynder at kræve behandling og hjælp frem for at svigte patienterne og til landspolitikerne kan jeg kun sige; "NU DET NOK. Psykiatriske patienter er også mennesker. De har lige så meget brug for respekt som somatiske patienter har og ikke svigt og nedladenhed"

 

Tid til psykiatriplan 2, lighed mellem somatiken og psykiatrien.

Hjælp til handicapområdet

Fra og med den 14. november 2017 åbner Bedre psykiatri Kalundborg for hjælp og rådgivning i forhold til handicapområdet.

Vi har åbent hver tirsdag fra 13:00 - 16:00 i Infobutik, Lindegade 3, 4400 Kalundborg.

Kommunalvalgdebat

Tusind tak til alle fremmødte ved valgdebatten tirsdag den 7. november. Der var god tone og stor debatlyst hos politikere såvel som tilhørere. Også tak til Superbrugsen Svebølle for at sponsorere kaffe, the og småkager.

Bedre Psykiatri Kalundborgs bestyrelse anno 2017.

Formandsberetning

Se formandens beretning for 2016 på generalforsamlingen den 31. januar 2017 her:

Formandsberetning